Avokado Püresi: Avokado, enerji değeri yüksek bir meyvedir ve A, E ve B grubu vitaminleri açısından zengindir. Yağ ve protein bakımından önemli bir yere sahiptir ve potasyum minerali içerir. Avokado, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kabızlığı önler. Cildin yenilenmesine yardımcı olur ve yaraların iyileşmesini sağlar. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir ve kanser oluşumunu engelleyebilir. Kolesterolü olan bireylerde kolesterolün yükselmesini önler ve bu nedenle doğal bir ilaç olarak kabul edilir. Yaşlanmaya yol açan zararlı maddeleri önleyerek yaşlanma sürecini yavaşlatır. Hamile kadınlar ve çocuklar için oldukça yararlıdır. Lezzetli olması için tam olarak olgunlaşmış olması gerekmektedir. Yumuşak olan avokado, olgunlaşmış ve lezzetli demektir. Akdeniz ikliminde yetişen bir meyvedir. Nemlendirici bir özelliğe sahip olduğu için sedef ve egzama sorunlarına iyi gelmektedir. Demir bakımından zengin olduğundan kansızlığa iyi gelir. Meyve olarak yenmesinin dışında salata ve yemeklerde de çok fazla kullanılmaktadır. Avokado yaprağı ise böbrek taşlarını düşürmeye yardımcıdır. Böbrek sancısı çeken bir birey, kurutulmuş avokado yaprağını kaynatıp içtikten sonra sancısının azaldığını görmektedir. Avokadodan hazırlanan maskeler cildi güzelleştirir ve ferahlık verir. Güneş koruyucu kremlerin birçoğu avokado yağından yapılmaktadır, çünkü zararlı güneş ışınlarından koruma özelliği vardır. Cildi rahatlatır ve yüz, göz, cilt maskelerinde önemli bir yeri vardır. Avokado tüketileceği zaman kararmaması için limonlu suda bekletilebilir. Yemeklerde ise en çok tavuğa yakışır. Avokado Püresi Tarifi Malzemeleri
Avokado Püresi Tarifi Hazırlanış Şekli: İlk olarak avokadonun çekirdeği çıkarılır. Avokado soyulur ve soyulduktan sonra iyice ezilir. İçerisine yoğurt ve buğday ruşeymi eklenir. İyice karıştırılır. İsteğe göre birkaç damla limon damlatılabilir. Arzuya göre istenilen miktarda tuz atılır. Ekstra Bilgiler: Avokado püresi, sadece lezzetli bir yiyecek değil, aynı zamanda sağlık açısından birçok fayda sunar:
Avokado püresini diyetinize ekleyerek, hem lezzetli bir yiyecek tüketmiş olursunuz hem de sağlığınıza birçok fayda sağlamış olursunuz. Özellikle kahvaltılarda tost ekmeği üzerine sürerek ya da salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz. |