Avokado, bilinen en besleyici tropikal meyvelerden biridir. Küçük, büyük herkesin tüketebileceği besin değeri yüksek olan bir gıdadır. Koyu yeşil kabuklu, tek çekirdekli, sert ve armuda benzeyen bir çeşittir. Sayısız faydaları olan bu meyve, kabızlığa karşı etkili ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunmaktadır. İçeriğindeki doymamış yağ asitleri yardımıyla kolesterolün yükselmesini engeller ve ayrıca kalp ve damar hastalıkları için tüketilebilecek en güzel gıdalardan biridir. Kabızlığa karşı oldukça etkili olup, bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunan avokadonun içeriğindeki doymamış yağ asitleri sayesinde kolesterol üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Doğal bir antioksidan olan avokadonun cilt, saç ve tırnak üzerindeki etkileri oldukça fazladır. İçindeki vitamin, mineral ve proteinler sayesinde dengeli beslenmede rol oynar. Avokado ile yapılabilecek çok sayıda tarif bulunmaktadır. Bunlara bir göz atalım. Avokado Ezmesi ve Malzemeleri
Yapılışı: Avokadonun kabuklarını soyup çekirdeğini çıkardıktan sonra bir çatal yardımı ile eziyoruz. Küçük küçük doğranmış domates, ketçap ve sarımsakları ezerek karıştırın. Zeytinyağı, limon ve tuzunu ekleyerek servis yapabilirsiniz. Avokado Tatlısı ve Malzemeleri
Yapılışı: Yumuşamış avokado kabuğundan kaşık yardımı ile sıyrılarak alınır ve iyice ezilir. Muzun yarısı da ezilerek karışıma eklenir, balı da karıştırıp güzel bir servis tabağına yayılır. Üzerine de ceviz atılıp afiyetle yenir. Avokadolu Domatesli Garnitür ve Malzemeleri
Yapılışı: Domatesler yarım daire şeklinde kesilir. Bir tam domatesten aşağı yukarı 4-5 dilim yarım daire çıkar. Avokado ezilerek tuzla tatlandırılır. Ezilen avokado domateslerin üzerine yayılır. Bol miktarda lor peyniri serpilir ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. Ispanaklı Avokado Sos ve Malzemeleri
Yapılışı: Bu sos kraker, galeta ve cips gibi yiyeceklerin yanında kullanabileceğiniz harika bir lezzettir. Aynı zamanda et yemeklerinin yanında da tercih edilebilir. Yumuşak avokadoyu çekirdeğinden ayırıp mutfak robotuna alıyoruz. Diğer malzemeleri ve baharatları da ekleyip sos kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp dereotu ile süslüyoruz. Fesleğenli Avokado Sosu ve Malzemeleri
Yapılışı: Bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirerek, tercihimize göre limon, tuz ve zeytinyağı ile tat verdiğimiz bu sosu bütün yeşil salatalarımızda kullanabiliriz. Avokado tarifleri arasındaki bu lezzete bayılacaksınız. Afiyet olsun. |